Bästa hotellen i Stockholm

Vår kära huvudstad lider knappast brist på förstklassiga hotell. Här finns hotell både i innerstan och en bit utanför stan, som passar de flesta. Vissa alternativ är dyrare än andra, men visst finns det även en hel del riktiga kap. Att besöka Stockholm är en fröjd med tanke på det stora urvalet av hotell det finns att välja emellan, men vilka hotell är egentligen de allra bästa? Det ska vi titta närmare på i denna artikel. Nedan kommer vi att ge dig några exempel på hotell som kan vara värda att utforska under din vistelse i denna vackra stad.

Bästa hotellen i Stockholm

Vi börjar att titta närmare på hotell Lydmar som du hittar strax intill Nationalmuseet på Blaiseholmen. Detta vackra och originella hotell bjuder på en magisk utsikt över Stockholms turistmetropol Gamla stan och det kungliga slottet. Inredningen i hotellet är klassisk, men med en modern tvist vilket gör att hotellet passar de flesta smaker. Självklart erbjuder Lydmar även en mycket bra restaurang, där hotellgästerna kan njuta av en meny influerad av det svenska och franska köket. Anledningen till varför detta hotell är ett av Stockholms bästa är det vackra läget, den smakfulla inredningen och servicenivån som många gäster beskriver som strålande.

Grand Hôtel och Hotel Rival

Vi går vidare i listan med ett hotell som bara måste finnas med i denna artikel – det anrika Grand Hôtel som du hittar mitt emot det kungliga slottet. Grand Hôtel har varit ett av Stockholms mest anrika och lyxiga hotell sedan dörrarna slogs upp i slutet av 1800-talet. Om kändisar besöker Stockholm bor de oftast här, då det är lite utav det bästa Stockholm har att erbjuda i hotellväg. Rummen är smakfullt inredda med möbler i klassisk stil och på hotellet hittar du även en av Stockholms bästa restauranger (två flugor i en smäll!), nämligen Matbaren, som drivs av den prisbelönte kocken Mattias Dahlgren.

Hotel Rival får inte glömmas bort när det talas om Stockholms bästa hotell. Det är faktiskt ett av Sveriges första boutiquehotell och som fick sitt namn år 2002 när ABBA-medlemmen Benny Andersson köpte upp det gamla Hotell Aston och gjorde om det. I Hotel Rival finns idag 99 rum, tre barer, en restaurang och även en bio- samt musiksalong. Hotellet är beläget på Söder, närmare bestämt på Mariatorget och erbjuder moderna rum och kulinariska upplevelser i världsklass. Dessutom är det ett strålande alternativ för den med en lite smalare budget. Hotel Rival är helt klart ett av Stockholms bästa hotell.

Grand Hôtel och Hotel Rival

Pärlor i Gamla stan

Hotel Sven Vintappare är ett mycket speciellt hotell som du hittar i Gamla stans trånga gränder. Detta hotell, som faktiskt är beläget i ett gammalt stenhus från början av 1600-talet, har nämligen bara 6 rum och en svit. Som du säkert förstår kan hotellet snabbt bli fullbokat, så här gäller det att vara ute i god tid! Hotel Sven Vintappare erbjuder en hotellvistelse i en unik, medeltida miljö där rummen är stilfullt inredda. Faktum är att detta hotell utsetts till ett av de charmigaste i hela Skandinavien – bara det är en anledning till att Hotel Sven Vintappare finns med i denna artikel!

Vi håller oss kvar i Gamla stan en stund till, nästa hotell vi ska titta närmare på är nämligen Collector’s Victory Hotel som är beläget mitt i detta spännande landmärke. Collector’s Victory Hotel är uppkallat efter skeppet Victory och du hittar även detta hotell i ett gammalt hus med rötter ifrån 1600-talet. Rummen i Collector’s Victory Hotel är eleganta med ett vackert sjöfartstema. Det är ett lite dyrare alternativ än Hotel Sven Vintappare, men samtidigt är det ett större hotell. Om du är ute efter en spektakulär hotellupplevelse är Collector’s Victory Hotel helt klart ett alternativ värt att titta närmare på.

Miss Clara By Nobis och Elite Eden Park Hotel

Miss Clara By Nobis är ett hotell som fått mycket uppmärksamhet de senaste åren. Hotellet är beläget på den livliga Sveavägen mitt inne i Stockholm, i en byggnad som i början av 1900-talet användes som en flickskola. Idag är Miss Clara By Nobis ett av Stockholms trendigaste hotell med elegant inredning och en lyxig atmosfär. I skapandet av hotellet har arkitekten Gert Wingårdh satsat på en tidlös skandinavisk design, vilket verkligen märks när du kliver in genom hotellets dörrar. Visst är även Miss Clara By Nobis ett något dyrt alternativ för boende, men service, bekvämlighet och läge väger helt klart upp detta.

Miss Clara By Nobis och Elite Eden Park Hotel

Nästa stopp på denna hotellresa är Elite Eden Park Hotel som du hittar på Östermalm, närmare bestämt intill välkända Humlegården. Detta exklusiva hotell erbjuder 124 rum, alla modernt inredda, varav 6 är lyxiga sviter med utsikt över den grönskande parken. Ifrån utsidan ser detta hotell kanske inte ut att vara något särskilt, men insidan är varm och välkomnande. Läget är extra förmånligt när det gäller detta hotell, då Elite Eden Park Hotel endast ligger någon minuts promenad ifrån Stureplan och alla dess aktiviteter. Dessutom erbjuder hotellet två strålande restauranger – Miss Voon, som erbjuder asian fusion, och Bishops Arms, en välkänd gastropub.

Hotel Diplomat

Hotel Diplomat är ett vackert hotell i klassisk stil som är beläget på exklusiva Strandvägen. Det är ett av Stockholms lyxigaste områden och därför är det inte konstigt att detta hotell är ett av Stockholm bästa. Hotel Diplomat bjuder inte bara på vacker skandinavisk interiör i tidlös anda – du får också möjligheten att njuta av fantastiska vyer över Djurgården och charmiga Skeppsholmen. Hotellet har omkring 130 rum och alla rum är smakfullt inredda med bekväma sängar och mjuka lakan. Tidigare gäster har få saker att klaga på när det gäller Hotel Diplomat och därför är det ett utmärkt alternativ för den som är ute efter en lyxig vistelse i Stockholm.

Nobis Hotel

Sist men absolut inte minst har vi det omtalade och mycket omtyckta hotellet Nobis Hotel. Detta vackra hotell förtjänar en plats på denna lista, dels eftersom hotellets läge på Norrmalmstorg är strålande och dels eftersom dess interiör är något utöver det vanliga. Nobis Hotel erbjuder nämligen en välkänd lounge med flera meter högt i tak. Här kan du njuta av lugnet med en drink eller bara läsa en bok efter en lång dag på stan. Bor du på Nobis Hotel har du nära till allt – Stureplan, Biblioteksgatan och Kungsgatan. Vi hoppas att du hittat ett hotell som faller dig i smaken!