Stockholms bästa spa och massage

Stockholm erbjuder många fantastiska spaanläggningar där man kan njuta av avkopplande massage och andra behandlingar. Oavsett om du letar efter ett spa för maximal avkoppling, en unik upplevelse eller en kul spadag med kompisgänget, så finns det garanterat ett spa i Stockholm som passar just dina önskemål. Vissa av anläggningarna ligger en bit utanför staden, men Stockholms innerstad erbjuder det mesta man kan önska sig. Spabesök förknippas oftast med lyx och här finns några helt fantastiska anläggningar. Det finns även härliga och prisvärda behandlingar för personer som letar efter billigare alternativ. Nedan följer vår lista med Stockholms bästa spa och massage – för alla plånböcker och smaker.

Stockholms bästa spa och massage

Den som letar efter den billigaste massagen i Stockholm bör boka in sig på en elevbehandling hos Axelsons SPA Skola. Om du letar efter ett prisvärt spa med härlig stämning som passar kompisgänget, så bör du besöka antingen Clarion Hotel Elements spa eller Clarion Sign Selma City Spa. Du som är ute efter lyx och total avslappning bör testa Yasuragi i Nacka utanför Stockholm. Om du vill testa en riktig Stockholmsklassiker så är Centralbadet en given plats. Om du har ont om tid, men ändå vill uppleva spakänslan är skönhetssalongen Spa By Us ett utmärkt alternativ. Stockholm har många underbara spaanläggningar!

Axelsons SPA Skola – Budget

Axelsons SPA Skola är en del av Axelsons Gymnastiska Institut på Gästrikegatan 10-12 i Vasastan. Här erbjuds elevbehandlingar till fantastiska priser. Detta är det perfekta budgetalternativet till dig som letar efter en härlig massage i Stockholm som inte kostar skjortan. Axelsons är Nordens största skola inom friskvård och massage. Deras elever behöver kontinuerligt kunder för att praktisera sina kunskaper. Med andra ord utförs behandlingen av elever under handledning av lärare. Om du inte har något emot att det är en elev som utför massagen och att det kan förekomma lågmälda diskussioner under behandlingen, så är detta ett riktigt kap. Ett prisexempel är 60 minuters behandlande massage för 300 kronor.

Axelsons erbjuder många olika sorters massage och spabehandlingar. Här kan du bland annat välja bland klassisk massage, terapeutisk massage, behandlande massage, bindvävsmassage och akupressur. Dessutom erbjuds ett stort antal spabehandlingar som till exempel ansiktsbehandling och frans- och brynfärgning. De flesta behandlingar kostar cirka 300 kronor och tar en timme. Behandlingarna utförs med högkvalitativa och vanligtvis ekologiska produkter. Det är viktigt att tänka på att de olika behandlingarna endast utförs när eleverna har praktikperiod för respektive behandling. Det går att boka online och där kan du även se schemat för de olika behandlingarna. Var ute i god tid om du vill boka en elevbehandling eftersom de går åt snabbt.

Axelsons SPA Skola

Clarion Hotel Elements spa & Clarion Sign Selma City Spa – Prisvärt

Clarion Hotel och Clarion Sign är två hotell som erbjuder prisvärda spaanläggningar som är öppna för allmänheten. Hos Clarion Hotel på Ringvägen 98 på Södermalm hittar du Elements spa som är ett härligt spa som erbjuder både inomhus- och utomhusbad året runt. Spaanläggningen har ett glastak vilket ger stort ljusinsläpp året om. Här finns även bastu och dusch med ismassage. För icke-hotellgäster kostar entrén 295 kronor och då ingår lån av tofflor, handdukar, badrock och duschprodukter. Du kan även boka spabehandlingar i förväg. Samtliga behandlingar utförs med produkter från det berömda hudvårdsmärket Elemis. Här finns även ett litet spacafé som säljer smoothies och ekologisk veganglass.

Högst upp på Clarion Sign hotell på Östra Järnvägsgatan 35 mitt i Stockholm city hittar du Selma City Spa. Detta spa är en filial till det berömda Sunne Spa i Värmland. Den här spaanläggningen är perfekt för en kul dag eller kväll med kompisgänget. Här är stämningen alltid på topp och många möhippor äger rum här. Selma City Spa är nog Stockholms mest centrala spa eftersom det ligger precis bredvid Stockholms Centralstation. För 350 kronor ingår entré med lån av tofflor, handduk och lån av badrock. Du kan även boka olika behandlingar, bland annat massage, manikyr och ansiktsbehandling. Här finns även en spabar och en loungeavdelning.

Clarion Hotel Elements spa

Yasuragi – Lyx

Yasuragi spa är en av de mest berömda och omtyckta spaanläggningarna i Sverige. Denna otroliga japanska spaanläggning hittar du en bit utanför Stockholm, på Hamndalsvägen 6 i Nacka. Här får besökare uppleva en avslappnande och exotisk miljö långt ifrån den stressiga vardagen. Dagspaketet kostar från 990 kronor och då ingår entré till det japanska badet, aktiviteter, lunch, te och frukt samt badkläder och en japansk bomullsrock som du får behålla. Det går även att boka kvällspaket eller paket med övernattning. Yasuragi erbjuder en restaurang som serverar japanska rätter varav många är veganska. Om du bokar övernattning ingår middag och frukost.

Aktiviteterna som ingår i samtliga paket är bland annat olika former av yoga och meditation. Det går även att boka ett stort antal behandlingar separat, bland annat massage. Yasuragi är en stressfri oas som erbjuder en vacker naturutsikt. Här kan du bland annat koppla av i en regndusch eller torrbastun med den vackra utsikten. Hit går du om du vill spendera en lång tid på spa och verkligen slappna av. Här är det förbjudet att använda din mobiltelefon eller fotografera. De har till och med en behandling som heter “Digitial Paus”. Yasuragi vann nyligen utmärkelsen Best Luxury Resort Spa 2018 i Europa.

Centralbadet – Klassiker

Mitt i centrala Stockholm på Drottninggatan 88 hittar du en spaklassiker – Centralbadet. 1904 öppnade Centralbadet och än idag är det en av de bästa spa- och badanläggningarna i Stockholm. Jugendarkitekturen är unik och ger känslan från forna storhetstider. Entrén kostar från 250 kronor (150 kronor för studerande och pensionärer) för bad och gym. För 380 kronor ingår även lån av tofflor, handduk, badrock och badmössa. Det går även att mot en extra kostnad boka någon av de många behandlingarna som erbjuds. Här finns även en spabar som erbjuder ett stort urval av ekologiska och veganska rätter. På sommarhalvåret kan spabesökare sola uppe på den stora takterrassen.

Spa By Us – Snabbesök

Spa By Us är en skönhetssalong på Riddargatan 3B på Östermalm som är perfekt för dig som vill uppleva den härliga stämningen på ett spa, men som inte har tid att spendera en hel dag. Här finns ett stort antal behandlingar som snabbt får dig både avslappnad och fin. Hos Spa By Us kan du inte boka endast entré, utan du måste boka en behandling. Detta spa är relativt litet, men gästerna erbjuds att koppla av i jacuzzin innan behandlingen, vilket ger en härlig spakänsla. Även badrock, frukt och dryck samt krämer ingår. En 25-minuters massage kostar 600 kronor och en klassisk ansiktsbehandling kostar 1 095 kronor.