De mest populära och bästa spelen för Android

Spel till smartphones har blivit allt mer populära, och det beror på att enheterna har blivit mer kraftfulla. En modern smartphone kan vara snabbare än en bärbar dator idag, och spel till enheter som drivs med operativsystemet Android är populärare än någonsin. I denna artikel ska vi ta en titt på några av de mest populära och bästa spelen som spelas idag, och även ge en förklaring varför så många människor väljer dem. Är det tillgången till gratisspel, möjligheten att spela var du än befinner dig, eller att spelen faktiskt är så högkvalitativa att de är värda att spelas via Android?

De mest populära och bästa spelen för Android

När du spelar på en smartphone eller surfplatta kan du använda dina tummar och fingrar för att styra dina karaktärer i de olika spelen, och då behöver du inte ha tillgång till en extern handkontroll. Detta är smidigt för dig som reser med tåg, tunnelbana eller buss eftersom du kan spendera en stund med spel när du har tråkigt. Resor behöver inte längre bli tråkiga upplevelser tack vare spel till Android, och det enda du behöver är en surfplatta eller mobiltelefon som drivs med operativsystemet. Du hittar flera olika modeller att välja mellan, men det är givetvis bäst med en kraftfull enhet som klarar av spelen.

PUBG Mobil

PUBG mobil android-spel

Detta spel är en mobil variant av det populära spelet PUBG, som även liknar det populära spelet Fortnite. Skillnaden är att PUBG är mer realistiskt och passar en lite äldre publik. I spelet släpps du ned med fallskärm på en ö där din uppgift är att besegra 99 motspelare med hjälp av vapen och utrustning. Ön är fylld av vapen, ammunition och utrustning som du kan använda för att skydda dig med, och du måste använda alla möjliga färdigheter för att bekämpa dina motståndare. Du har även möjlighet att ställa in grafikinställningarna, vilket underlättar för dig som har en äldre enhet att spela på.

För tillfället är spelet helt gratis, och det gläder garanterat många. Det betyder även att spelet är otroligt populärt, och ett av de bästa på marknaden just nu. PUBG är en lyckad portning av ett spel på PC, och det är lätt att styra med din touchskärm. Utöver detta kan du även kommunicera med andra spelare via röstchatt, och du kan höra av dig till dina vänner medan du spelar, eller välja att utmana dina motståndare. Grafiken är högupplöst och i HD-kvalitet vilket bara gör upplevelsen bättre, och ljudet håller hög nivå. Det känns verkligen som du befinner dig på ett slagfält när du spelar.

Minecraft Pocket Edition

minecraft pocket edition android-spel

Minecraft är ett otroligt populärt spel som tog världen med storm när det lanserades, och spelet går ut på att bygga olika byggnader med block som du hittar i spelet. Du kan bygga en hel virtuell värld om du vill, och du kan lägga ned mycket tid på spelet. Minecraft kostar 69 kronor och kan laddas ned via Play Store i din Android-enhet. Du kan bygga enklare hem eller stora slott, och det är enbart fantasin som sätter gränserna när det kommer till detta spel. Det finns även ett överlevnadsläge där du ska klara dig ensam eller tillsammans med vänner.

Det finns även möjlighet till tillägg i Minecraft, och du kan även skapa dem själv om du besitter kunskapen. Tillägg kan ge dig möjlighet att anpassa upplevelsen ytterligare, och det ger dig möjlighet att spela en modifierad variant av spelet där du kan se ändrade beteenden i spelet och mycket mer. Minecraft stödjer även något som kallas för “realms” vilket ger dig möjlighet att spela med upp till 10 vänner samtidigt, och du behöver dessutom inte spela på samma plattform. Du kan spela tillsammans med dina vänner som använder PC medan du spelar på en surfplatta eller en smartphone.

Super Mario Run

Super Mario känner nog de flesta till vid det här laget, men det du kanske inte visste är att det finns en nysläppt variant av spelet för Android. Spelet går ut på att hoppa vid rätt tillfälle, och du kan även spela det gratis om du väljer att ladda ned gratisversionen. Däremot får du tillgång till många fler banor om du köper spelet för 109 kronor. Även detta spel hittar du i Play Store, och för dig som älskar nostalgi är detta spel helt perfekt. Mario som karaktären heter springer konstant när du spelar, och du behöver endast hålla spelet i en hand för att spela.

Genom att klicka på skärmen får du Mario att hoppa, och då kan du ta dig över olika hinder för att avancera framåt. Du kan även tajma in dina hopp för stilpoäng och annat roligt, och det är verkligen en fröjd att se denna klassiska karaktär i ett nylanserat spel för smartphones och surfplattor. Som vanligt är det din uppgift att rädda prinsessan Peach som är i fångenskap hos ärkefienden Bowser. Spelet innehåller 24 banor som du kan ta del av, och det finns även möjlighet till spel tillsammans med vänner. Utöver detta kan du ispelet även skapa ditt eget kungarike på egen hand genom att bygga världar.

Pokémon Go

Pokémon har funnits länge, men det populäraste spelet heter Pokémon Go. Detta spel finns att ladda ned via Play Store precis som de flesta andra spel, och din uppgift är att samla olika figurer som kallas för Pokémons. Anledningen varför spelet blivit så populärt är att du ger dig ut på gator och torg för att hitta olika platser via GPS där du kan samla dem. På så vis får du både motion och underhållning när du spelar, och du kan även byta monster med andra spelare. Du kan även slåss med dem mot andra spelare, och allt sker via din smartphone.

Sammanfattning

Några av de mest populära spelen till Android är PUBG, Minecraft, Super Mario Run och Pokémon Go. I denna artikel gick vi igenom dem lite grundligare, och förhoppningsvis har vår text gett dig en liten inblick i spelvärlden när det gäller enheter som drivs med operativsystemet Android. Du hittar många olika modeller att välja mellan, och du kan spela på surfplattor eller smartphones. Spelen blir bara snabbare, snyggare och mer underhållande, och det är bara en tidsfråga innan vi får se fler populära speltitlar dyka upp till våra enheter. Lycka till och ha så roligt bland de populära speltitlarna som finns tillgängliga!