De populäraste och bästa Iphonespelen

Apple är ett snabbt växande varumärke och är idag ett av världens starkaste med sin flaggprodukt som är en smartphone vid namn Iphone. Med ett stort antal användare så har det lett till en marknad av spel som finns att ladda ner gratis eller för en mindre kostnad via en app som går under namnet App Store. Här finns det en egen kategori för spel där det även går att filtrera efter olika kategorier eller utvecklare. Det är smidigt och enkelt att ladda ner via App store och den uppdateras ständigt med nya spännande spel från spelutvecklare runt om i världen.

populära iphone-spel och appar

Det är idag en stor konkurrens på spelmarknaden för Iphonespel och det är svårt att hänga med i svängarna med nya titlar som lanseras dagligen. Många spel är gratis och har så kallad in-game-köp tillgängliga inne i spelet, andra kan du köpa för en mindre summa pengar. Eftersom att det idag finns så mycket spel att välja mellan så kan det vara svårt att fatta ett beslut på vilket spel du ska satsa dina pengar på. Det är där denna listan kommer in där du kan läsa om de populäraste och bästa spelen som du kan hitta på App Store.

Mobile Legends: Bang Bang

De populäraste och bästa Iphonespelen

Första spelet på listan är Mobile Legends: Bang Bang. Spelet faller inom kategorin MOBA där du hittar kända titlar till PC som Dota 2 och League of Legends. Du behöver inte betala en krona för att ladda ner spelet utan det är bara att surfa in på App Store och ladda hem. Spelet finns endast i online version där du spelar i lag om 5 spelare med hjälp av en internetuppkoppling. Det går att göra köp inne i spelet där du kan låsa upp hjältar som du sedan kan använda när du startar en match. Det finns även ett rankingsystem som ökar spänningen.

mobile legends

När du söker en match så placeras du i ett lag med 4 andra spelare. Innan matchen startar så kan varje spelare välja en hjälte vardera. Varje hjälte är bra på olika saker i spelet som exempelvis skada, ge högre liv eller magi som hjälper medspelarna. Det är därför viktigt att samarbeta och skapa en bra laguppsättning av hjältar. När matchen startar så samlar du på dig pengar genom att döda motståndarens soldater, hjältar och monster utplacerade på kartan. Din hjälte blir starkare genom att du samlar på dig erfarenhet under spelet gång och genom föremål. Du vinner genom att förstöra motståndarens huvudbyggnad.

Crashlands

Crashlands iphone-spel

Crashlands är ett minst utsagt unikt spel när det kommer till uppbyggnad, storyline och den visuella biten. Denna underbara spelupplevelsen lanserades redan 2016 av spelutvecklarna Butterscotch Shenanigans och fortsätter att växa i popularitet. Det som gör spelet så unikt, och fångat mångas intresse, är det faktum att spelet körs i en sandbox-miljö, vilket är ovanligt för spel i mobilen. Det innebär att du kan röra dig fritt i spelet och du väljer själv vilka områden du ska utforska. Det samma gäller med uppdragen i spelet. Du väljer själv vilka karaktärer du vill hjälpa och om du vill ta en paus från huvud-storyn. Spelet kostar 50 kronor.

crashlands

I spelet tar du rollen som en intergalaktisk brevbärare. Under en vanlig leverans blir ditt skepp överfallet av en mystisk rymdvarelse och du blir tvungen att kraschlanda på en för dig okänd planet. Det visar sig att planeten redan är bebodd av mystiska rymdvarelser som du blir tvungen att hjälpa med olika uppdrag i utbyte mot reservdelar till ditt rymdskepp. Du får slå dig fram mot monster som gömmer sig på planeten, och med hjälp av att samla material och resurser kan du göra din karaktär starkare samt bygga en bas. Spelet har mycket humor och en välskapt storyline som gör det svårt att slita sig från spelet.

Oddmar

oddmar iphone-spel

Oddmar är ett spännande äventyr där du följer med vikingen Oddmar på hans livs äventyr. Det är spelutvecklaren Mobge som ligger bakom spelet, vilket även är deras enda titel på App Store från företaget. Det första du lägger märke till är den snygga grafiken och välgjorda visuella miljöer som får dig att sugas in i en värld av faror. Spelet är ett plattformsspel och påminner om gamla klassiska Super Mario till en början, men erbjuder dock så mycket mer med snygga miljöer och en spännande storyline. Styrningen är välgjord och du har bra kontroll över karaktären och händelserna under spelets gång.

oddmar-spel

Oddmar är en viking som inte visat sig värdig att komma till Valhalla. Handlingen i spelet är att Oddmar ger sig iväg på ett äventyr i jakten på att bli värdig en plats i Valhall. Allt har dock ett pris och han inser snabbt att det inte kommer att bli enkelt. På sin resa stöter han på olika monster som lurar på vägen och det gäller att ta sig levande igenom banorna. Vissa banor skiftar även i tempo och du måste skynda dig igenom banorna innan de onda varelserna hinner i fatt dig. Ett simpelt men roligt spel för endast 50 kronor.

Fortnite

fortnite iphone-spel

Fortnite är ett välkänt namn i spelvärlden och lanserades även till Iphone under 2018. Spelet är inom genren Battle Royale, vilket innebär att alla krigar på samma bana tills endast en står som vinnare. Spelet är ett shooter-spel där det även går ut på att samla material under spelets gång som du kan använda dig av när du bygger olika ställningar och skydd. Spelet börjar med att du trillar ner på en ö som utgör spelplanen. När du har landat så går det ut på att döda alla andra motståndare. Det finns vapen och andra föremål som du kan använda dig av och är utspritt på banan. Spelet är gratis.

Minecraft

minecraft iphone-spel

Minecraft har funnits som spel länge och även i mobilen en längre tid. Trots detta så är spelet fortfarande det andra mest nedladdade spelet som kostar pengar i App Store. Spelet är lite av den dyrare prisklassen när det handlar om spel till Iphone och finns att ladda hem för 75 kronor. Minecraft är baserat på klossar och kan beskrivas som Lego fast i mobilen. Du väljer lite själv vad du vill göra i spelet. Du kan samla på dig olika material som du sedan kan använda dig utav när du ska bygga. Du kan skapa vad du vill eller springa runt och utforska världen, det är upp till dig.