Hur man blir längre

Många drömmer om att bli längre, och det är inte konstigt med tanke på att vi svenskar är några av de längsta i världen. Det finns däremot de som inte blir särskilt långa, och detta beror på genetiska faktorer. Du kan däremot ta till några åtgärder för att framstå som längre än vad du är, och i denna artikel kommer vi gå igenom några sätt att göra just det. Om en person är väldigt kort kan dessa knep hjälpa dem med självkänslan och det är alltid positivt om enkla knep kan förändra livet till det bättre. Fortsätt läsa denna guide för att lära dig hur.

Några av knepen som kan användas är höga klackar, särskilt utformade skor som ökar din längd när du rör dig ute i samhället eller valet av klädesplagg. Hur du klär dig kan få dig att verka längre än vad du är och det är ett bra sätt att handskas med problemet. Om du använder shorts som är kortare än vanligt kan dina ben se längre ut och detta i sin tur påverkar hur andra människor uppfattar din längd. Vi människor är dock olika långa och det är väldigt svårt att öka längden på sätt som inte kräver en operation.

Hur man ser högre ut

Kort och hög jämfört

Skor

Du kan använda specialdesignade skor som gör att du verkar längre än vad du är och ett exempel på dessa är Elevator Shoes. Dessa skor har en dold klack som ger andra en illusion av att du är hela 5 centimeter längre. Det går även att anpassa skorna för att öka klackens höjd och du kan öka din totala längd med hela 9 centimeter. Dessa skor kan köpas via nätet och du kan hitta dem exempelvis via Blocket eller andra sajter. Det finns även nätbutiker som är specialiserade på liknande skor och du hittar även andra modeller som kan passa.

Tyvärr fungerar denna teknik endast när du rör dig utomhus och så fort du tar av dig skorna blir du genast kortare. De kan dock fungera väl som en motivationshöjare och ett sätt att ge dig ut bland folk. Många som har stora problem med sin längd kan känna en rädsla av att gå ute bland andra, men tack vare skor som dessa kan du ge dig ut med ett ökat förtroende. För kvinnor kan det vara lättare eftersom skor eller stövlar med högre klackar är lättare att finna och kan varieras mer. Här kan längden ökas på ganska så mycket.

Kläder

Kläderna du har på dig kan påverka mycket hur andra uppfattar dig och din längd, och genom att klä dig på ett sätt som får dig att verka längre behöver du inte ljuga om din längd. Du kan klä dig i kostym eller andra plagg som sitter åt väl och du bör undvika hängiga och lösa plagg. Dessa får dig bara att se bredare ut och det är precis det du vill undvika. Genom att se smalare ut kan du uppfattas som längre och detta kan du åstadkomma med att experimentera med olika klädesplagg. Tajta jeans, skjortor och andra liknande plagg kan fungera väl.

Kläder som får dig att se hög ut

Kläder som får dig att se hög ut

Det är enkelt att trolla med olika plagg och du kan även visa mer hud för att få dina ben att verka längre. För tjejer kan lårhöga stövlar vara ett alternativ eftersom det får benen att se längre ut. Färgkombinationer kan också hjälpa med att verka längre, särskilt om du matchar svarta stövlar med svarta strumpbyxor. Hög midja är också en sak som påverkar och du kan välja plagg med en högre midja på kjolar, byxor och jeans. Överkroppen kortas av och benen blir per automatik längre, och det är precis det du vill åstadkomma med klädesplagg som dessa.

Andra knep för att verka längre

Om du som kille vill bli längre kan ett tips vara att ha lite längre hår, särskilt på höjden om möjligt. Dock får det vara kortklippt runtom. Detta ökar längden rent visuellt, även om det inte gör dig längre i praktiken. Du kan även rulla upp ärmar på skjortor och klä dig i en färg. Även plagg med en så kallad slim fit passform är utmärkta val för att verka längre än vad du är, dessa passar särskilt för killar. Som nämndes tidigare så kan ett tips vara högklackade skor, detta är givet för de flesta tjejer som någon gång har försökt att öka sin längd.

hög jämfört med kort

Högsta man med kortaste man

Högklackade skor kan dock inte användas vid alla tillfällen och för att variera knepen kan du exempelvis använda korta kjolar. Det kan få dina ben att se längre ut än vad de är och du kan även sätt upp håret. Att använda en mindre väska kan också vara ett bra alternativ eftersom stora väskor kan få dig att verka mindre och därav även kortare. Blusar med v-hals kan också fungera väl, likaså utsvängda byxor. Det finns flera olika sätt att prova sig fram på, särskilt när det gäller klädesplagg. Hitta de du känner dig bekväm i, men som samtidigt får dig att verka längre.

Operation

Det finns sätt att bli längre med operationer och du kan exempelvis ha skenor på benen för att göra en benförlängning. Det är dock smärtsamt och kan ta flera år. Det finns även risk för komplikationer och benen kan bli ärrade. Detta är absolut inget som rekommenderas, men det finns människor som har tagit till extrema åtgärder för att bli längre. Det är mycket lättare att lära sig att leva som kort än att faktiskt genomgå en förlängningsoperation. Det bästa sättet att bli längre är helt enkelt att verka längre än vad du är och till sist gäller det att acceptera dig själv som du är.

Sammanfattning

Att bli längre är inte lätt, men du kan använda vissa knep som klädesplagg som får dig att verka längre. Du kan även använda skor som ökar din längd, och dessa kan passa väl för dem som lider av social fobi på grund av sin längd. Det kan ge människor en nyvunnen självsäkerhet och ett sätt att vistas bland andra. Utöver skor är det nästan enbart val av klädesplagg, färger, accessoarer och hårstilar som gäller och för att verka längre är det bäst att försöka klä sig så smalt som möjligt. Det finns även sätt att operera sig längre, men de är riskfyllda och kan ge ärr för livet.